Pieter Vanhessche uit Oudenburg is jongste regiovoorzitter

Redactie KW

Pieter Vanhessche (22) uit Oudenburg is de nieuwe voorzitter van CD&V regio Oostende. Volgens Vlaams Volksvertegenwoordiger Johan Verstreken is hij de jongste regiovoorzitter van een politieke partij in België en zelfs in de Benelux.

De CD&V-regio Oostende bestaat naast Oostende uit Oudenburg, Middelkerke, Bredene, Gistel, Ichtegem en De Haan. „Regiovoorzitter was tot nu toe Veronique Defruyt uit De Haan. Zij blijft actief achter de schermen, maar wou de fakkel als voorzitter doorgeven”, vertelt Verstreken. „Wij zochten een geschikte kandidaat-opvolger en kwamen uit bij Pieter, die al voorzitter was van Jong CD&V regio Oostende. Hij is dynamisch, sociaal geëngageerd en heeft ontzettend veel bagage.”

Slechts één tegenstem

Pieter werd zaterdagavond in Ichtegem met 99,2 % van de stemmen tot regiovoorzitter verkozen. Er was maar één tegenstem. Hij neemt nu ontslag als regiovoorzitter van Jong CD&V en wordt in die functie voorlopig vervangen door Wouter Vanhecke uit Gistel. Hij blijft wel de Oudenburgse afdeling van Jong CD&V leiden. Pieter zit in het laatste jaar politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent, waar hij nog les kreeg van professor Johan Vande Lanotte.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier