Pieter Stael uit Ichtegem wint auto met stickeractie Rode Kruis

Redactie KW

De jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis bezorgt Pieter Stael uit Ichtegem een nieuwe auto. Pieter speelt elk jaar mee met de tombola, maar valt dit jaar voor het eerst in de prijzen.

De jaarlijkse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat telkens gepaard met een grootschalige tombola. Dit jaar namen bijna 110 000 mensen deel aan de wedstrijd, waarvan meer dan de helft via sms. Op dinsdag 11 juni mochten de winnaars hun prijzen in ontvangst nemen. Een van de drie hoofdwinnaars kwam uit onze provincie. Pieter Stael uit Ichtegem, die al vanaf zijn 18de bloed geeft en ook al jaren lang een sticker koopt, mocht naar huis met een Skoda Citigo. Hij speelt elk jaar mee met de tombola, maar wint voor het eerst.

Fikse stijging

Rode Kruis-Vlaanderen verkocht tussen 25 april en 9 mei 540.000 stickers. Dat betekent een fikse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen de actie afklokte op 526.000 exemplaren. Het Rode Kruis is dan ook zeer tevreden met dit resultaat. De opbrengst bedraagt 2,7 miljoen euro. Dit bedrag investeren de lokale Rode Kruisafdelingen in hun plaatselijke werking.

(AD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier