Pieter Marechal met hakken over de sloot herverkozen als voorzitter van Jong CD&V

Redactie KW

Pieter Marechal is zondag herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. De 28-jarige Bruggeling haalde het na een spannende strijd van Marilyn Neven met 54 procent van de stemmen.

Jong CD&V, de jongerenpartij van de christendemocraten, hield dit weekend een congres in Gent, onder de vlag “Back to the Future”. Hoogtepunt van het congres was de verkiezing van de nieuwe voorzitter en de leden van het nationaal bureau voor de komende twee jaar.

Durven

Marechal: “Ik ben blij dat ik ons project kan voortzetten. Ik zal me de komende twee jaar vooral focussen op de lange termijn. De laatste tijd wordt er veel te veel met een korte termijnvisie aan politiek gedaan. We moeten de belangen van de jonge generatie verdedigen en dat kan alleen met een lange termijnperspectief.” De Jong CD&V-er roept de politiek op om andere keuzes te durven maken, zoals nog meer besparen en mensen langer aan het werk houden.

Marechal had aan Marilyn Neven een geduchte tegenstandster. De 31-jarige Lanaakse, die nu in Elsene woont, was de afgelopen twee jaar ondervoorzitster van Jong CD&V en werkt als adviseur en protocolchef bij premier Yves Leterme. Neven trok met heel andere krachtlijnen dan Marechal naar de voorzittersverkiezingen van Jong CD&V, maar moest uiteindelijk nipt de duimen leggen voor de West-Vlaming.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier