Pieter Aspe stelt 26e boek voor

Redactie KW

‘De Vijand’ is de nieuwste Pieter Aspe. Voor de grote schare fans. Deze keer krijgt de Brugse speurneus Pieter Van In te maken met het internationaal terrorisme met een ultieme krachtmeeting in een bomvol Jan Breydelstadion. ‘De Vijand’ is de 26ste misdaadroman van de Blankenbergenaar in 15 jaar tijd. Zijn boeken verschijnen intussen in een zestal talen.

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team krijgen af te rekenen met een islamitische terreurorganisatie. De eigengereide speurneus heeft dat vooral aan zichzelf te danken want alles begint met een vriendendienst voor een ex-lief. Er zijn plannen voor een aanslag met een massa slachtoffers.

Het boek speelt zich af in het internationale milieu van geheime diensten. In die zin is het geen klassiek Van In verhaal. Maar voor de rest is ‘De Vijand’ een thriller die zich kan meten met de andere Aspe boeken. In Vlaanderen en Nederland samen verkocht Pieter Aspe al 2 miljoen boeken.

Geloofwaardigheid is moeilijk

” Ik denk dat een beetje ligt aan de personages,” zegt Aspe. “De locatie en een mengeling van humor en erotiek. En dan ook een verhaal vertellen met herkenbare situaties.”

Hoe spannend en verrassend de verhalen vaak zijn, als thrillerauteur moet je nog altijd voor dat tikkeltje geloofwaardigheid zorgen. Geen moeilijker opdracht volgens Pieter Aspe om in te schatten hoever je daarbij kunt gaan. Want de werkelijkheid overtreft nog al eens de fictie.

“De dingen die ik soms bedenk waarvan mijn uitgever zegt ga je niet ene beetje te ver die blijken dus heel correct te zijn. Ik heb er nog over nagedacht om zo’n schandaal in het bisdom binnen te smokkelen maar ik heb dat nooit gedurfd. Maar uiteindelijk klopt het dan toch.”

Tegen eind dit jaar wordt Het Vierkant van de Wraak, waar Pieter Aspe in ’95 mee debuteerde, in het Zuid-Afrikaans vertaald.

(bv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier