Piet Rotsaert (raadsman Peter Gyselbrecht) : “Mijn cliënt betreurt verdere aanhouding”

© BELGA
Redactie KW

Woensdag zijn speurders opnieuw op zoeken in het bos van Maria-Aalter waar eerder het lichaam van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens gevonden werd. De speurders hopen er het wapen te vinden dat voor de moord werd gebruikt. De drie raadsmannen tekenden inmiddels hoger beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer, die de aanhouding van de drie hoofdverdachten handhaafde.

Stijn Saelens verdween op dinsdag 31 januari. Zijn vrouw vond bloed en een kogelhuls en verwittigde daarna de hulpdiensten. Vrijdag 17 februari werd het stoffelijk overschot van Saelens dan gevonden in een put in het bos van Maria-Aalter. Er zijn ondertussen drie mensen aangehouden : de schoonvader en de schoonbroer van Stijn Saelens en een kennis van de twee met een gerechtelijk verleden. Tot dusver zijn er geen bekentenissen afgelegd, de speurders hopen dat het moordwapen nog sporen kan bevatten.

Intussen raakte bekend dat de drie raadsmannen beroep aantekenden tegen de beslissing van de raadkamer, die de aanhouding van de drie hoofdverdachten gisteren handhaafde. “Mijn cliënt Peter Gyselbrecht blijft elke betrokkenheid ontkennen en betreurt de handhaving van de aanhouding”, zegt zijn Tieltse raadsman Piet Rotsaert.

Snelle evolutie van het onderzoek

“Volgens de beschikking wordt de voorlopige hechtenis gehandhaafd omdat er, voor de volledigheid van het onderzoek, nog bijkomende onderzoeksdaden aan de orde zouden zijn, meer in het bijzonder het afnemen van verhoren waaruit zijn onschuld blijkt. Door de snelle evolutie van het onderzoek was men nog niet in de mogelijkheid om deze uit te voeren.”

“Bij de uitspraak deelde de voorzitter van de raadkamer aan Peter Gyselbrecht mee dat, na die bijkomende onderzoeksdaden, de onderzoeksrechter kan beslissen om hem onmiddellijk vrij te laten. Ik heb bij de onderzoeksrechter aangedrongen om alle aanvullende onderzoeksdaden, waarbij Peter Gyselbrecht betrokken zou kunnen zijn, zo snel mogelijk af te ronden en om hem daarna op basis hiervan in vrijheid te stellen”, aldus meester Piet Rotsaert.

(FV-LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier