Pierre Lano komt om bij wanhoopsdaad

Redactie KW

Oud-politicus en industrieel Pierre Lano uit Harelbeke is overleden, nadat hij onder een trein is terechtgekomen. Volgens het parket van Kortrijk is de man zelf uit het leven gestapt.

Het droevige voorval speelde zich rond de middag af, in de buurt van de overweg die de Eikenstraat met de Beneluxlaan verbindt. Tijdens een wandeling werd Pierre Lano gegrepen door een voorbijrazende trein die van Gent naar Kortrijk spoorde. De feiten speelden zich niet ver af van de woning van Lano. Het parket van Kortrijk wou niets uitsluiten en onderzocht nog of het ging om een ongeval. Maar uiteindelijk wees alles in de richting van een wanhoopsdaad. Pierre Lano werd in augustus van dit jaar 65.

Hij was gedelegeerd bestuuder van Lano Carpets en was ook actief in de politiek, eerst bij de CD&V, later bij Open VLD. Lano was een tijdje volksvertegenwoordiger en ook burgemeester van Harelbeke. Een paar jaar geleden stapte hij uit de politiek.

WTV sprokkelde enkele reacties, onder meer bij de huidige burgemeester van Harelbeke maar ook bij Lano Carpets zelf. Kijk vanavond naar het journaal.

De zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken op het gratis nummer 02/649.95.95

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier