Pidy uit Ieper mag zich groene industriële bakkerij noemen

Redactie KW

Pidy (Pâtisserie Industrielle Dehaeck Ypres) mag zichzelf één van de eerste groene industriële bakkers van België noemen. Het bedrijf liet zo’n 1.500 zonnepanelen op zijn daken plaatsen.

“De stijgende energiekosten en het bewustzijn voor het milieu hebben ons ertoe aangezet over te schakelen naar milieuvriendelijke zonneënergie,” zegt CEO Thierry Dehaeck van Pidy. “We gingen hiervoor in zee met het gespecialiseerde groenestroombedrijf Infinity. Zij plaatsten de zonnepanelen op de beschikbare bedrijfsdaken.” Pidy helpt op die manier actief mee aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen.

Gezinnen

Deze week worden de 880 zonnepanelen met een oppervlakte van 5.464m² op het fabrieksgebouw, gelegen aan Jaagpad 2, aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De opgewerkte energie zal volledig gebruikt worden door Pidy, dit betekent dat 12% van het volledige jaarverbruik nu met groene stroom zal zijn. Daarnaast zijn nog eens 4.700m² of 624 zonnepanelen geplaatst op het dak van gebouw aan Jaagpad 8. De energie die hiermee zal worden opgewekt zal gedeeltelijk op het net geïnjecteerd worden en komt overeen met groene stroom voor een 35-tal gezinnen.

Afvalberg

Voor Pidy kadert dit in een ruimer beleid rond duurzaamheid. De organisatie van de afvalstromen is een ander aspect waar Pidy zich engageert voor het leefmilieu. Zo wordt bijvoorbeeld afval van gebak en natte deeg niet gewoon weggegooid, maar gerecupereerd tot dierenvoeding.

DV Foods

DV Foods in Meulebeke laat weten dat ook zij zonnepanelen hebben laten plaatsen en zich groene industriële bakkerij mogen noemen.

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier