Picanol investeert 16 miljoen euro in gieterij

01/10/08 om 10:15 - Bijgewerkt om 10:15

Bron: Kw

Weefgetouwenproducent Picanol Group uit Ieper investeert de komende drie jaar 16 miljoen euro in de vernieuwing en de groei van zijn gieterij-activiteiten, die ondergebracht zijn in de dochtermaatschappij Proferro. Volgend jaar wordt er een nieuwe moderne vormlijn aangebouwd op de bestaande productievestiging in de Steverlyncklaan. Daar werken momenteel 1.500 werknemers, waarvan 550 in de gieterij. De gieterij van Picanol werkt slechts voor 20% voor eigen gebruik en 80% van de activiteit is bestemd voor andere klanten in eigen land, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De bedoeling van de investering in de gieterij is de bestaande tewerkstelling de komende jaren te kunnen behouden.

Dinsdagavond heeft Picanol zijn vernieuwingsplannen van de gieterij voorgesteld aan de omwonenden. Er kwamen zowat 30 mensen op af. Zij kregen uitleg over de moderniseringsplannen en kregen te horen van het bedrijf dat er nog ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!