Philips verlaat vestiging van Pathoekeweg Brugge na 55 jaar

Redactie KW

Philips Brugge verlengt zijn huurcontract niet voor de fabrieksgebouwen in de Pathoekeweg. Het bedrijf wil volgend jaar verhuizen naar een nieuwe gunstig gelegen locatie in Vlaanderen.

“We zoeken een gunstige ligging op de as Brugge-Brussel of elders in Vlaanderen. Zelf investeren in vastgoed gaan we daarbij niet doen. Of we in de regio Brugge blijven hangt af van het vinden van een geschikte locatie met hoogwaardige kwalitatieve gebouwen. Ja, we zijn of de hoogte van het feit dat er belangrijke ontwikkelingen gepland zijn op de site Chartreuse, maar we hebben daaromtrent nog geen aanbod ontvangen”, zegt Anneleen Van Troost van Philips.

Vandaag telt Philips Brugge nog 300 vaste medewerkers van een 11-tal verschillende nationaliteiten en een 70-tal externe consultants waarvan een derde afkomstig is uit 20 verschillende landen. Dit topteam bundelt competenties rond software, elektronica en mechanica in combinatie met design, kwaliteitscontrole en technische marketing.

Philips Brugge (voorheen CBRT) vierde in 2007 nog uitgebreid zijn 50ste verjaardag, maar twee jaar later werd de lokale tv-productie opgedoekt. Die sluiting ging gepaard met het ontslag van 118 arbeiders en 70 bedienden. De vestiging in de Pathoekeweg is vandaag nog steeds het internationale competentiecentrum voor het ontwerp en ontwikkeling van geavanceerde televisieapparaten bestemd voor de wereldmarkt.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

(JBVI/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier