Philippe Debucquoy nieuwe hoofdgeneesheer Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare

Redactie KW

Het beheerscomité van het Stedelijk Ziekenhuis stelde woensdagavond 23 maart Philippe Debucquoy (49) als nieuwe hoofdgeneesheer aan. Hij volgt Paul Gunst (56) op, die weer voltijds als chirurgisch orthopedist aan de slag gaat.

Philippe Debucquoy is sinds 1992 verbonden aan het Stedelijk Ziekenhuis. Hij was staflid van de dienst anesthesiologie, diensthoofd intensieve geneeskunde en kritische zorgen en was van 2005 tot 2011 voorzitter van de medische raad. Recent oefende hij de functie van medisch diensthoofd van het operatiekwartier uit. Naast de functie van hoofdgeneesheer blijft hij halftijds als anesthesist werken.

“De functie van hoofdgeneesheer was vroeger eerder protocollair, nu gaat het om een managementfunctie en ben je een actief en medesturend lid van het directiecomité.” Wat met de verregaande samenwerking met de vzw Heilig Hartziekenhuis Roeselare-Menen ? “We schrijven ons graag in een positief en gelijkwaardig verhaal in. We geloven dat één plus één drie kan worden. Maar dan op voet van gelijkwaardigheid en transparantie.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier