Peuter kritiek na ongeval in crèche in Meulebeke

Redactie KW

Een peuter van 20 maanden verkeert in levensgevaar na een ongeval in een kinderopvang in het West-Vlaamse Meulebeke. Dat melden verschillende media donderdagmorgen. De peuter zou geklemd zijn geraakt met zijn hoofdje aan een tussenschot van een speeltuig.

Volgens de politie gaat het om een spijtig ongeval, maar feit is dat woensdagvoormiddag een peuter van 20 maanden bijna stikte toen hij geklemd raakte in het speeltuig. Dat bevestigt ook Leen Du Bois, woordvoerster van Kind & Gezin.

Toen de verzorgsters van de crèche Jip en Janneke, waar tot 35 kinderen kunnen worden opgevangen, merkten dat er iets verkeerd was, had het jongetje al geen hartslag meer. De verzorgsters startten onmiddellijk de reanimatie en belden de hulpdiensten. Woensdagavond vocht de peuter nog in het Gentse UZ voor z’n leven.

Volgens Kind & Gezin waren er voorheen nooit problemen bij Jip en Janneke. De organisatie stuurt eerstdaags de Zorginspectie naar Meulebeke om het bewuste speeltuig, dat inmiddels uit de crèche werd verwijderd, te onderzoeken.

(BELGA)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Peuter kritiek na ongeval in crèche in Meulebeke

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier