Petitie voor opening van heraangelegde markt

In Tielt zijn de handelaars in de buurt van de markt een petitie gestart. Ze vragen dat de stad de heraangelegde markt zo snel mogelijk weer opent.
Redactie KW

In Tielt zijn de handelaars in de buurt van de markt een petitie gestart. Ze vragen dat de stad de heraangelegde markt zo snel mogelijk weer opent. Nu zijn veel handelszaken moeilijk bereikbaar, en dus blijven de klanten weg. Een deel van de markt zal verkeersvrij blijven, maar de stad wacht nog op elementen in blauwsteen, om de weg op het plein af te bakenen.

De handelaars in de buurt van de markt maken zich zorgen, sommigen maken tot de helft minder omzet. “Ik heb de indruk dat er op zaterdag toch wel een beetje minder volk komt naar de stad door het verkeer. De mensen vinden de weg niet, zegt slager Jean-Pierre Roets.

“Wat verkeersvrij blijft, zal geen invloed hebben op de handelszaken, zegt burgemeester Michiel Van Daele. “Het gaat daar enkel om horecazaken, en die zijn daar bereikbaar op 150 meter op het Mazcekplein. En ook langs het binnenplein van het stadhuis dat nu wordt heraangelegd”, klinkt het.

“Er is geen leven op de Markt, de Markt is leeg. De omzet loopt terug. Als de blauwsteen voor de afbakening van de rijstrook) wordt geleverd, moet die onmiddellijk worden gelegd. Daarna moet de Markt over die strook van 50 meter (tussen Kortrijkstraat en Nieuwstraat) weer open, en open blijven”, zegt Joris Uyttenhove. “Onze omzet is met dertig procent teruggelopen”, zegt bakker Kris Vandecasteele uit de Hoogstraat. “Minder volk, minder bekendheid, minder klanten.”

“Eind september kan dit stuk weer voor het verkeer opengaan”, zegt Els De Rammelaere (N-VA), schepen van mobiliteit. “

Het stadsbestuur waarschuwt ook dat er nog werken gepland zijn aan De Rame en de collegesite. De komende twee jaar zal het verkeer nu en dan nog omgeleid worden. De weg over de markt zal door de verplaatsbare blauwstenen dus enkele keren veranderen.

Wat denkt u:

Moet de markt volledig verkeersvrij blijven?

( polls)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier