Petitie tegen 4G-netwerk in Oostende

Redactie KW

De naar Oudenburg uitgeweken Oostendenaar Benny Verhiest is een petitie gestart tegen de plannen van het stadsbestuur om in Oostende een 4G-netwerk voor gsm’s en draadloos internet uit te bouwen.

Eerste schepen van Oostende Bart Tommelein maakte vorige week bekend dat in Oostende het 4G-netwerk uitgerold zal worden, ofwel de vierde generatie van mobiel internet. Volgens de schepen kunnen toeristen, bezoekers en Oostendenaars daardoor tot tien keer sneller downloaden, mobiel surfen en chatten dan met het bestaande 3G-netwerk.

“Het Oostendse stadsbestuur vergeet te wijzen op de enorme gezondheidsrisico’s die de uitbouw van een dergelijk draadloos netwerk voor internet van de vierde generatie met zich meebrengt”, oppert Benny Verhiest. Eerste schepen Bart Tommelein (Open VLD), bevoegd voor digitalisering, weerlegt de kritiek. “Volgens zowel de federale overheidsdienst Volksgezondheid als de Europese wetgever is er anno 2013 nog steeds geen enkel wetenschappelijk bewijs dat straling (onder de internationale normen, die wij respecteren) een negatief effect heeft op de gezondheid.”

(BV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier