Peter Wattyn maakt kunstwerk op rondpunt in Wielsbeke

Redactie KW

Vanaf vrijdag 4 oktober zijn de kunstwerken van Peter Wattyn te zien tijdens een groepstentoonstelling in het André Demedtshuis. In zijn atelier bouwt hij zelf machines die hem een handje helpen bij de ontwikkeling van zijn kunstwerken.

Beeldhouwer Peter Wattyn (44) realiseerde al enkele prestigieuze kunstwerken. Sinds 2011 prijkt De Uil van Markegem in arduin aan de kerk van de kleinste deelgemeente. Een jaar voordien kwam het vijf meter hoge ‘De Vlasser’ op de rondpunt aan de Vierschaar in Oeselgem. Beiden typeren het werk van Peter die gepassioneerd met zijn kunst bezig is.

De man bruist van de ideeën en dit gaat dan niet alleen over het onderwerp van zijn volgende kunstwerk. “Om de arbeidsintensieve handelingen wat te verlichten, heb ik zelf wat machines samengesteld”, zegt de restaurateur van smeedwerk bij Ateliers Desmet. “Tegelijkertijd vlot het werk wat beter en spaar ik een aardige duit uit.” Voor een standbeeld als De Vlasser moeten een massa koperplaten gebombeerd worden. Peter bedacht en knutselde een systeem dat het klusje half-automatisch klaart. “Het beeld is dubbel zo groot als ikzelf”, vertelt hij. “De twee aparte delen kan ik in mijn huidig atelier assembleren.” Om ze op elkaar te zetten, week hij noodgedwongen uit.

(EVWD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier