Peter van den Begin stelt programma Filmfestival Oostende voor

Redactie KW

In Oostende is het programma van het filmfestival voorgesteld. Dat vindt plaats van 2 tot 10 september en wil vooral talent van eigen bodem in de kijker zetten. Zo worden kortfilms van jonge regisseurs vertoond voor de hoofdfilm en worden er opnieuw Vlaamse Filmprijzen uitgereikt. Ook de Master van het filmfestival Peter van den Begin was present.

Het filmfestival van Oostende is al aan zijn vijfde editie toe en heeft na wat zoeken zijn eigen weg gevonden. Het festival vindt opnieuw plaats begin september en kiest ervoor om talent van eigen bodem in de kijker te zetten.

En dat gebeurt op verschillende manieren. Met de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen bijvoorbeeld. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst en het initiatief werd gesmaakt in de sector. De uitreiking tijdens de slotavond moet het hoogtepunt worden van het festival. Verder toont het filmfestival ook kortfilms en documentaires van jonge regisseurs.

Net zoals vorig jaar is er ook een tentoonstelling. Dit keer met affiches van Belgische films. Regisseur Robbe De Hert maakte de selectie. De expo is al te zien vanaf 10 augustus in het Thermae Palace en in Kinepolis.

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur met Peter van den Begin als studiogast. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Peter van den Begin stelt programma Filmfestival Oostende voor

Bekijk de reportage op focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier