Peter Lejaeghere genomineerd voor Provinciale Compositieprijs

Redactie KW

Zopas kwam de jury van de Provinciale Compositieprijs 2008 vocale muziek samen. De jury had maar liefst 32 partituren, afkomstig van 25 componisten te beoordelen. Drie inzendingen werden genomineerd. Een van hen is afkomstig van Ardooienaar Peter Lejaeghere, dirigent van harmonie Sint-Cecilia.

De provinciale Compositieprijs – Vocale Muziek West-Vlaanderen 2008 was dit jaar bestemd voor een compositie voor gemengd koor, strikt vierstemmig en a capella geschreven. Om in aanmerking te komen voor de prijzen moesten de werken uitvoerbaar zijn door het gemengd koor Laidos uit Waregem, laureaat van het eerste Provinciale Koorfestival. De composities mochten maximaal 5 en moeten minimaal 3 minuten duren.

Drie nominaties

Op voorstel van de jury heeft de deputatie van de provincie West-Vlaanderen volgende inzendingen genomineerd. Boem Paukeslag van Korneel Bernolet op een tekst van Paul van Ostaijen; In Flanders fields staan de papavers rood van Jean-Paul Byloo naar een gedicht van John Mc Crae en Dagpauwoog van Ardooienaar Peter Lejaeghere naar een gedicht van Rudi Lejaeghere, broer van de veelzijdige Ardooise musicus en dirigent van de harmonie Sint-Cecilia.

De genomineerde werken in april 2009 worden uitgevoerd door het gemengd koor Laidos. De jury zal dan een eerste, tweede en derde prijs aanduiden. (Jan Maeseele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier