Peter Geerolf is Belgisch en Europees kampioen bodybuilden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Juni was de geluksmaand voor Peter Geerolf (33) uit de Brignoleslaan. Tijdens de eerste week van juni werd hij eerst Belgisch en daarna Europees kampioen bodybuilden.

Peter Geerolf heeft er voor zijn 33 lentes al een heel bewogen geschiedenis op zitten. Sport speelde altijd een belangrijke rol in het leven van de van oorsprong Indische man, maar blessures bleven hem achtervolgen. Begin juni was hij na een hernia opnieuw wedstrijdfit en mocht hij voor het eerst weer aan de bak. Deze keer stond het Belgisch kampioenschap in de competitie van volledig dopingvrije bodybuilders op het programma. “Eerst moesten we een showtje van anderhalve minuut geven, daarna was er een line-up met andere kandidaten en ten slotte moesten we enkele verplichte oefeningen uitvoeren. Toen ik mijn concurrenten zag, wist ik meteen dat ik er meer op mijn plaats was.”

“Zonder het goed en wel te beseffen werd ik Belgisch kampioen over alle gewichtsklassen en vroegen ze mij of ik acht dagen later wou meegaan naar het Europees kampioenschap in Italië. Ik hapte meteen toe, omdat ik nog nooit met vakantie was geweest. Zonder ik er veel erg in had werd ik er Europees kampioen en mag ik in november deelnemen aan het wereldkampioenschap in Parijs. Er zullen alvast een pak supporters meekomen vanuit Tielt, we denken er zelfs aan een bus in te leggen.”

Dopingvrij

Peter Geerolf, die zowel in Tielt als in Ledegem gaat trainen, hoopt dat zijn verhaal veel jongeren mag inspireren. “Mijn collega’s en ik zijn duidelijk het bewijs dat je ook kunt bodybuilden zonder doping te moeten innemen. Het is jammer dat onze sport nog altijd zo wordt bestempeld, al heeft de wereld van de bodybuilders daar wel een beetje voor gezorgd.”

(Randy De Clercq)

Lees het volledige verhaal deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier