Peter Fontaine leidt Stedelijk Ziekenhuis

Redactie KW

Peter Fontaine (41) uit Brugge wordt vanaf september de nieuwe algemeen directeur van het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare dat haar directieteam op verschillende domeinen vernieuwd en uitgebreid heeft. ?De vernieuwde directieploeg is klaar voor de uitdagingen van de toekomst?, stelt OCMW-voorzitter Geert Depondt.

“Het OCMW van Roeselare telt 1.500 medewerkers en omvat naast heel wat andere diensten ook het Stedelijk Ziekenhuis. Om het ziekenhuis klaar te stomen voor de uitdagingen van de toekomst werd de directieploeg vernieuwd en uitgebreid”, aldus Geert Depondt. “Peter Fontaine wordt de nieuwe algemeen directeur. Hij komt van het AZ van Sint-Niklaas. Vanaf maandag 13 april zal Peter Fontaine samen met de hoofdgeneesheer, de andere directieleden en de ziekenhuisapotheker de evolutie en vernieuwing van het Stedelijk Ziekenhuis voortzetten. Hij volgt Eddy Decoene op die in september zijn functie als algemeen directeur omruilt voor een welverdiend pensioen. Een goede informatiedoorstroming van de strategische doelstellingen en de plannen van het ziekenhuis is alvast één van zijn opdrachten. Naast de vele OCMW-personeelsleden kijken een team van 650 verpleegkundigen, paramedici en andere medewerkers en meer dan 70 ziekenhuisartsen alvast uit naar zijn komst.”

Naast een nieuwe algemeen directeur werden nog vier benoemingen doorgevoerd. Dirk Loosveldt (55) is benoemd tot directeur Dienst- en Hulpverlening OCMW, Steven Verdoolaege (32) vult de nieuwe functie van directeur Seniorenzorg in, Ann Ducessoye (38) is gepromoveerd tot nieuw departementshoofd Facility en Herman Annaert (49) wordt de nieuwe directeur Facility in het SZR. (Vincent Vanhoorne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier