Pesters maken ook Facebookpagina’s met Brugse en Roeselaarse ‘hoeren’

Redactie KW

De voorbije dagen zijn op Facebook pagina’s opgedoken die willekeurige meisjes met weinig subtiele bewoordingen bestempelen als sletten en hoeren.

Een pagina onder de naam ‘Antwerpse hoeren’ haalde op een paar dagen 4.000 ‘likes’ en er werden ook pagina’s voor onder meer Brugge en Roeselare aangemaakt. Op de pagina’s plaatsen de pesters foto’s van meisjes die ze even als vriend toevoegen, en voorzien ze de foto’s van kwetsende en ronduit platte commentaar. Het gaat om een wereldwijd fenomeen.

Roeselare

De politie zoekt de initiatiefnemers van de Antwerpse pagina nadat er klachten werden ingediend. De Roeselaarse variant werd al na enkele uren offline gehaald. Op de pagina ‘Hoeren van Roeselare’ kwam trouwens snel reactie van gelijkaardig niveau :

‘ROESELAARSE HOEREN PAGINA : JE MOEDER ISN HOER EN JE OMA IS DOOD EN ET EUR OMGEKEERT IN EUR GRAF OMDAJ GY ZUKN KIEZIGE JANET ZET ZONDER BALN KOM ZEG KI WIE DAJ ZET KIEZIGN HOMO IK SKIPPE JOEN FACKING BALN TOT BY GOD’…

Brugge

De Brugse pagina is er wel nog. Daar is uit reacties af te leiden dat de oprichters van de pagina ook privé berichten sturen naar de meisjes. “kweetniet jah, die zijn in prive heelsan bezig vanja kweetje wonen enal en ik ahja zgke en die mann zeidn et en twas heel juist “, aldus een reactie.

Aanpak

Facebook staat dat soort toestanden niet toe en verwijdert de pagina’s indien nodig, maar al zo snel duiken er uiteraard nieuwe op. Klacht indienen kan wel, dan kunnen de daders opgespoord worden en kan er ook schadevergoeding geëist worden.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier