Personeel verzet zich tegen overheveling stedelijk onderwijs naar GO! in Oostende

Redactie KW

Niet alleen de christelijke onderwijzersvakbond, maar ook ACOD Onderwijs en VSOA Onderwijs verzetten zich tegen de geplande overheveling van het stedelijk basisonderwijs naar het gemeenschapsonderwijs GO!.

Bij een bijzonder ruim bijgewoonde personeelsmeeting van het stedelijk basisonderwijs in Oostende werd het duidelijk dat het personeel de geplande overheveling van het stadsonderwijs naar het gemeenschapsonderwijs niet slikt. Dat zeggen de drie onderwijsvakbonden.

Onze personeelsvertegenwoordigers zijn met verstomming geslagen”, aldus de vakbonden. Bij eerdere contacten met het stadsbestuur werd over een ruime samenwerking tussen de stedelijke basisscholen en het gemeenschapsonderwijs gepraat. Pas als schepen Germonpré de vertegenwoordigers van het personeel een mededeling overhandigde werd het duidelijk dat het om een overheveling van het stedelijk basis- en kleuteronderwijs naar het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (GO!).

“Er zijn te veel onbeantwoorde vragen en te grote onduidelijkheden over die plannen”, zeggen de vakbonden in een gezamenlijke verklaring.

“Het kan niet dat het onderwijs volledig moet opdraaien voor kosten die door andere gemeentelijke verplichtingen werden of worden veroorzaakt.”

Het is nu wachten op verder overleg of op acties van het personeel.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier