Personeel Mutoh Oostende naar huis gestuurd met behoud van loon

Redactie KW

Als gevolg van het vastlopen van sociaal overleg dinsdag bij het Japanse bedrijf Mutoh in Oostende, hadden de vakbonden samen met het personeel besloten het bedrijf te blokkeren en volgende dinsdag een 24 urenstaking te houden. De directie heeft echter besloten woensdag het personeel naar huis te sturen met behoud van hun loon, minstens voor de volledige week. Bij Mutoh worden printers en plotters gemaakt, en worden 124 van de 169 banen geschrapt.

Ondanks de démarche van de directie heeft een groot deel van het personeel zich woensdagmorgen aan de poorten van Mutoh gegroepeerd en spontaan een stakingspost gevormd. “Voor zij die twijfelen aan de ontevredenheid van het personeel, is dit een duidelijk signaal,” zegt Geert De Rous van de liberale vakbond ACLVB.

“Voor ons is het klaar dat de kost van een degelijke vertrekregeling niet opweegt tegen de kost van een volledige verstoorde productie. Vraag is alleen of de volledige raad van bestuur dit ook begrijpt,” zegt De Rous nog. Volgende dinsdag is er een verzoeningsvergadering en woensdagmorgen wordt het resultaat om 8.30 uur aan het personeel meegedeeld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier