Personeel legt werk neer bij Proviron Oostende

Redactie KW

Bij het chemisch bedrijf Proviron in Oostende wordt gestaakt. Dinsdag legden de werknemers spontaan het werk neer toen bleek dat de directie het tweede ontwerp van de collectieve arbeidsovereenkomst niet meer wilde bijsturen.

De 150 arbeiders van het chemische bedrijf Proviron Oostende, waar onder andere biodiesel geproduceerd wordt, hebben woensdagmiddag het werk neergelegd voor 48 uren, dit uit onvrede over het uitblijven van de CAO voor 2011-2012 waarbij het personeel betere loon- en arbeidsvoorwaarden eist.

Eind vorige maand bereikte de directie en de vakbonden een ontwerp van akkoord over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de CAO 2011-2012. Dit akkoord werd toen voorgelegd aan de arbeiders. Die hebben het ontwerp onmiddellijk verworpen waarna er een nieuw overleg nodig was met de directie.

Tijdens dit laatste overleg is gebleken dat onderhandelen op het bedrijf niet meer mogelijk was. De vakbonden ABVV en ACV hebben intussen een verzoening aangevraagd bij het Paritair Comité voor de Scheikunde. Een juiste datum is voorlopig nog niet gekend. Normaal zullen de arbeiders vrijdagmiddag het werk hervatten. De bedienden en kaderleden werken wel.

In dit Oostendse chemische bedrijf worden voornamelijk hernieuwbare scheikundige producten geproduceerd waaronder biodiesel.

(ND/SK/BELGA)

Meer vanavond in het Focus-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier