Personeel gesloten instelling dreigt met staking

Redactie KW

Het personeel van de gesloten instelling voor vluchtelingen, De Refuge in Brugge, dreigt ermee om het werk neer te leggen. Sinds begin dit jaar zijn er in het centrum al twee ernstige veiligheidsincidenten geweest, waarbij personeelsleden gewond raakten. De werknemers zullen over tien dagen staken als er niet dringend maatregelen komen. De socialistische vakbond ACOD steunt de stakingsaanzegging.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar in de Refuge in Sint-Andries Brugge gebeurden al twee zware incidenten met uitgeprocedeerde asielzoekers die in het centrum zitten opgesloten. Drie personeelsleden deelden daarbij in de klappen en zijn een tijdje werkonbekwaam. De maat is dus vol en daarom heeft het personeel, een 150 tal mensen, een stakingsaanzegging ingediend en wil over tien dagen het werk neerleggen. De socialistische vakbond ACOD steunt hen.

In de Refuge in Brugge verblijven ongeveer 110 vluchtelingen. Met de meesten onder hen zijn er nochtans geen problemen. De agressie situeert zich maar bij een kleine groep. Volgende week donderdag is er een overleg gepland met de directie van de Refuge en minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom.

(ldj/ld)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier