Personeel failliete reisbedrijf Wasteels moet 100.000 euro betalen

Redactie KW

Negentien voormalige loontrekkenden van het failliete reisbedrijf Wasteels zijn in gebreke gesteld om 100.000 euro te betalen aan de Bank Card Company (BCC). Dat bedrag werd met “corporate”-kredietkaarten besteed voor professionele doeleinden.

In de gebruiksvoorwaarden was opgenomen dat de personeelsleden samen met hun werkgever verantwoordelijk zijn voor de verschuldigde sommen.

BCC eist sommen van 600 tot 22.000 euro van voormalige uitbaters of directeurs van Wasteels, voor een bedrag van ongeveer 100.000 euro. Dat meldt Peggy Jaich, een ex-agentschapsverantwoordelijke, aan Belga. De kaarten dienden om onlineaankopen, in het bijzonder vliegtuigtickets van lagekostenmaatschappijen, te doen.

Jaich stelt dat zij en haar collega’s nooit op de hoogte werden gebracht van de algemene gebruiksvoorwaarden van de kaarten, die voorzien dat ze samen met hun werkgever verantwoordelijk zijn voor de verschuldigde sommen. De voormalige werknemers van Wasteels noemen die situatie “schandalig”.

In de brief voor de ingebrekestelling, verstuurd door de advocaten van de Bank Card Company, wordt een volledige betaling van de sommen binnen de twee weken geëist.
Wasteels werd in december 2008 failliet verklaard, waardoor 58 jobs verloren gingen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier