Personeel en productie groeien sterk in overgenomen tabakbedrijf Gryson in Wervik

Redactie KW

In mei vorig jaar kocht de multinational Japan Tobacco International de nv Gryson op de Menensesteenweg voor een pak geld van de familie Vandermarliere.

In augustus was de verkoop juridisch rond en in november vond de officiële inhuldiging van de fabriek plaats. Ondertussen gaat men naar een verdubbeling van het personeelsbestand. Er waren 62 nieuwe aanwervingen. Er zijn momenteel nog een vijftiental vacatures. Als die zijn ingevuld, dan komt men aan 160 werknemers. De productie is met twintig procent verhoogd. De capaciteit is verdubbeld.

20% meer productie

Niks anders dus dan goed nieuws in de nieuwe vestiging van Japan Tobacco International, de derde grootste tabaksfabrikant ter wereld. Men produceert wereldwijd sigaretten, sigaren en roltabak. “Sedert de overname zijn er in onze fabriek in Wervik al iets meer dan 60 extra medewerkers gestart”, zegt Jeroen Dhanens van JTI. “Momenteel zijn er 145 werknemers. We staan met een productie van twintig procent meer. We hopen tegen het einde van het jaar uit te komen aan een productie van 4.900 ton. Roltabak in potten en emmers is zeer populair. De capaciteit werd ondertussen verdubbeld. Daardoor wordt er meer in shifts gewerkt en zijn de machines verbeterd.”

In de Wervikse vestiging worden sedert de overname onder meer ook de bekende merken roltabak Winston en Camel geproduceerd. “Ondertussen kwamen van onze andere vestigingen wereldwijd vijftien merken naar Wervik en er volgen er nog vijf”, zegt Jeroen. “Die productie zat vroeger overal. Onder meer in onze andere fabrieken in Ierland, Polen en Duitsland.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier