Personeel Electrawinds in Oostende ongerust, vakbonden ‘gematigd pessimistisch’

Redactie KW

Het personeel van Electrawinds in Oostende is bijzonder ongerust. En ook de vakbonden zien de toekomst van het bedrijf niet rooskleurig in.

Het bedrijf zit in financiële moeilijkheden, dat is bekend. Maar Electrawinds zegt nu zelf dat als er geen oplossing is vóór maandag, het bedrijf de boeken moet neerleggen. De vakbonden hebben vanmiddag met de directie kunnen spreken, maar de onzekerheid blijft. An Devriese (ACV): “Het personeel is zeer ongerust, vooral omdat de berichten in de media negatief zijn. Er zijn al problemen geweest om de lonen tijdig uit te betalen. Dus dat is meestal een zeer slecht signaal als het in een bedrijf die toer opgaat.”

De vestiging in Moeskroen ging enkele maanden geleden al dicht, een achttal mensen verloor toen zijn job, twee onder hen konden in Oostende aan de slag. Maar de laatste weken is het weer onzekerheid troef, en er is weinig communicatie naar het personeel. “Wij hebben als ACV gevraagd om een vergadering te hebben met de directie zodat wij nadien onze mensen zouden kunnen uitleg geven. Er is heel weinig gezegd, omwille van het feit dat het bedrijf beursgenoteerd is. De biomassa en de biostoom zijn op zich wel gezonde dochterbedrijven van de holding, dus wij hopen dat die toch kunnen blijven voortbestaan.”

(JV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier