Personeel depot AB Inbev in Jabbeke staakt

Redactie KW

Het personeel van het AB Inbev depot in Jabbeke voert actie voor werkzekerheid. Bij de besprekingen van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst eisen de werknemers van de biergigant garanties voor hun job voor de komende twee jaar. Maar de directie wil zich daar niet op vast pinnen. De vakbonden beslisten om in heel het land actie te voeren tot de AB Inbev -directie bakzeil haalt.

Er is vandaag niet gewerkt in het AB Inbev depot in Jabbeke. Een vakbondsdelegatie versperde de toegang tot het bedrijf. Naast de distributie lag ook de onderhoudsdienst voor tapinstallaties plat. Sinds enkele dagen wordt met de directie overlegd over een tweejaarlijkse arbeidsovereenkomst. Maar zonder resultaat.

“Het belangrijkste voor ons is de werkzekerheid,” zegt Henk Van Thournout van de christelijke vakbond. “We hebben ervaren dat werkzekerheid in een cao ingeschreven blijkbaar maar een vodje papier is en daarom vragen wij een clausule van inkomensgarantie.”

De AB Inbev-directie wil daar niet in meestappen. Dat kan volgens de vakbonden een signaal zijn dat er nieuwe herstructureringen op komst zijn. “Men is eigenlijk niet meer werkzeker. Blijkbaar is de brouwer enkel nog in het brouwen geïnteresseerd. De activiteit die hier gebeurt, depot en distributie, in hoeverre gaat men daar mee verder?”

Bij AB Inbev in Jabbeke werken er 60 mensen. Het depot staat in voor de distributie in West-Vlaanderen. Er is voor vanavond een nieuw overleg gepland tussen directie en personeel in de AB Inbev hoofdzetel in Leuven.

(BV/JV)

Personeel depot AB Inbev in Jabbeke staakt

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier