Personeel De Witte Lietaer aangeslagen na bekendmaking 50 ontslagen

Redactie KW

Het personeel van De Witte Lietaer Industries in Wervik is aangeslagen na het nieuws gisteren dat bijna 50 jobs sneuvelen. Toch komt het niet helemaal onverwacht want de economische werkloosheid in het bedrijf is erg hoog. Zo waren vandaag maar een tiental arbeiders aan de slag. Het bedrijf telt op dit moment zo’n 170 werknemers

De sfeer bij de werknemers in de Witte Lietaer Industries in Wervik is bedrukt. Althans bij de enkelen die vandaag moeten werken, want het overgrote deel van de 174 werknemers zit thuis wegens te weinig orders. Dat 45 arbeiders en drie bedienden straks moeten vertrekken zorgt voor ongerustheid.

In Wervik worden textielstoffen gemaakt voor de auto-industrie, maar de zaken lopen al een tijdje niet goed. “Het is al drie jaar dat we veel moeten doppen. Tien tot twaalf dagen per maand, dat is redelijk wat”, zegt arbeider Carlo Lepeire.

Een aantal werknemers die hier al decennia lang werkt, gaat binnenkort sowieso met brugpensioen, maar ze vinden het sneu voor het bedrijf en de collega’s. “Ik werk al 38 jaar bij de Witte Lietaer, dus eigenlijk mijn hele beroepsloopbaan. Het is altijd aangenaam geweest, het is een goeie firma, maar natuurlijk de laatste jaren door de overnames en zo, is het heel wat minder”, zegt bediende Marc Demeester. (KB)

Meer nieuws op WTV vanavond vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier