Personeel Cisco moet klussen op teambuildingsactiviteit

Teambuilden bij Cisco betekende vandaag klussen: de commerciële binnendienst schilderde de gang van een schooltje in Wijtschate
Redactie KW

Het nuttige aan het aangename koppelen: dat was de bedoeling van een dagje teambuilding voor de commerciële binnendienst van het bedrijf Cisco uit Kortrijk. De collega’s gaven de vrije basisschool van Wijtschate een nieuw likje verf.

“In deze moeilijke periode zoeken we originele oplossingen,” zegt Olivier Stanitz van Cisco. “Normaalgezien hebben we elk jaar een ‘teamevent’ dat wij moeten betalen en deze keer proberen we positieve oplossing te zoeken, zodanig dat wij van beide kanten iets positief kunnen creëren voor het team als sociaal event, maar ook voor de school.”

Cisco is een Amerikaanse groep die wereldwijd marktleider is in netwerken voor het internet. Vorig jaar moest het bedrijf noodgedwongen nog heel wat mensen ontslaan. Vandaar dat de directie er dit jaar voor koos om een budgetvriendelijke activiteit te organiseren. Dat één klasje en een gang van de school er straks weer als nieuw zullen uitzien, maakt schooldirecteur Christophe Verleene meer dan blij.

“Elk werk dat gedaan is, is er eentje die minder staat op de lijst en er zijn toch wel redelijk wat werken gepland voor de toekomst dat is wel leuk meegenomen. Ik denk dat de kinderen grote ogen zullen opentrekken, het is nu veel klaarder in de gang.”

Voor het personeel van Cisco was het dus een bijzondere teambuildingsdag, maar dat vonden ze duidelijk niet erg.

“Vorig jaar was de avond wel erg plezant, een middeleeuws feest met een maaltijd en zo, maar hier gaan we zelf het feest maken en de muziek een beetje luider zetten en dat komt wel in orde,” klinkt het.

De commerciële binnendienst van Cisco sluit de teambuildingsdag vanavond overigens ontspannen af met een barbecue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier