Personeel Case New Holland gaat half uur langer werken

Redactie KW

GIF89a ?????, D ;

“Het bedrijf zal ook op 22 en 23 december open zijn”, vertelt gewestelijk secretaris Luc Logghe van ACV-Metaal. “Het is de bedoeling om tegen eind dit jaar nog 142 extra machines te produceren: 118 maaidorsers en een aantal balenpersen en hakselaars. Het productieprogramma ligt zo hoog dat het niet meer binnen de normale arbeidstijd kan worden gerealiseerd.”

De vakbonden bij Case New Holland kregen in ruil voor de bijkomende flexibiliteit de belofte dat 140 arbeiders hun tijdelijk in een vast contract zien veranderen. Vanaf 2009 zal het bedrijf 43 miljoen euro investeren in de Zedelgemse fabriek om de productie op te drijven.

“Normaal moeten tegen eind dit jaar nog 350 bijkomende personeelsleden in dienst worden genomen. Maar dat is niet meer haalbaar door de krapte op de arbeidsmarkt”, zegt Logghe. “Dankzij de bijkomende flexibiliteit lossen we dit deels op. De extra gepresteerde uren zullen in 2009 en 2010 worden gecompenseerd.”

Traditioneel wordt bij CNH in het voorjaar meer gewerkt dan in het najaar omdat de vraag naar landbouwmachines voor de zomer veel hoger is. Ook in 2009 zal dit het geval zijn. Deze werkregeling is voorzien in de cao die onverkort blijft bestaan.

CNH Zedelgem is de grootste werkgever in de industriële sector in de Brugse regio. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier