Personeel Bekaertvestigingen Zwevegem en Ingelmunster reageert opgelucht.

Redactie KW

Het personeel van Bekaert reageert over het algemeen opgelucht op het sociaal akkoord dat bonden en directie vorige nacht hebben afgesloten. Dat bleek vanmiddag in Zwevegem waar de 800 werknemers tekst en uitleg kregen bij het akkoord.

In Zwevegem is het aantal ontslagen bij arbeiders zoals gezegd tot nul herleid. De meesten komen dan ook opgelucht terug van het informatiemoment waarop de vertegenwoordigers van de verschillende bonden het sociaal akkoord hebben toegelicht.

Evenwichtig akkoord

De vakbonden toonden zich tevreden over het bereikte sociaal akkoord. “We hebben er het maximum uitgehaald”, luidde het. Ze wezen op de “ernstige” financiële inspanning die de directie van Bekaert zal doen, zowel voor zij die gedwongen het bedrijf moeten verlaten als voor zij die vrijwillig vertrekken of met brugpensioen kunnen. Binnen Bekaert komt er een tewerkstellingscel, er wordt een outplacementbureau onder de arm genomen, en het akkoord voorziet ook in een trajectpremie.

Directie

De directie van Bekaert zegt dat het bereikte sociaal akkoord beantwoordt aan de prioriteiten die ze van bij het begin van de onderhandelingen heeft vooropgesteld. Met zo weinig mogelijk ontslagen en aandacht voor hertewerkstelling van de getroffen werknemers.

(K.B./T.N./Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier