Persconferentie kettingbotsing : alle wagens in beslag genomen

Redactie KW

In zijn persconferentie op het gemeentehuis van Zonnebeke sprak gouverneur Decaluweé over een zwarte dag voor West-Vlaanderen.

In het ongeval waren uiteindelijk 136 voertuigen betrokken. De triestige balans bedraagt 1 dodelijk slachtoffer, 5 zwaargewonden met levensbedreigend verwoningen, 8 andere zware slachtoffers en nog eens 54 lichtgewonden. Het ongeval was gespreid over 4 km en verdeeld in 3 blokken. In het blok richting Ieper waren 36 wagens betrokken, een tweede blok richting Kortrijk omvatte 43 wagens en een derde blok ook richting Kortrijk telde 53 wagens. De gouverneur toonde zijn medelevens met de slachtoffers en de getroffen families.

Dank voor hulpverleners en overheden

Er waren ook woorden van dank voor de burgemeesters van Zonnebeke en Wervik, brandweer, politie en de vele hulpverleners. “Ze hebben fantastisch werk verricht in zeer moeilijke omstandigheden”, aldus de gouverneur.

Wanneer de autostrade vrij zal gegeven worden, kon hij niet zeggen. Alle auto’s werden door het parket in beslag genomen en gecentraliseerd bij de firma Coeman in Lauwe

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier