Peeters en Crevits bezoeken scholengroep in Torhout in kader onderwijshervorming

Redactie KW

Vlaams minister-president Kris Peeters en minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits hebben ruim de tijd genomen om de scholengroep Sint-Rembert in Torhout te bezoeken.

Ze deden dat naar aanleiding van de onderwijshervorming die onlangs werd goedgekeurd.

Sint-Rembert in Torhout is al sinds 1996 een scholengroep en werkt op veel vlakken al volgens de procedure van de onderwijshervorming die op 4 juni werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Zo overkoepelt de scholengroep acht vrije basisscholen en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding, en is ze actief op het vlak van de voor- en buitenschoolse opvang.

Samenwerking

Op die manier kunnen kinderen en jongeren vanaf 0 tot 19 jaar terecht bij Sint-Rembert. Dat zorgt voor een goede samenwerking qua financiering en personeelsbeleid, maar ook de doorstroming van het lager naar het secundair onderwijs verloopt vlotter.

Bovendien werkt de groep al jaren met een brede eerste graad, wat een van de belangrijkste veranderingen is van de onderwijshervorming. Minister-president Peeters noemde de werking een “copy-paste avant la lettre” van het Masterplan.

Beide ministers begonnen met een overleg, waarin algemeen directeur Ann Stael wees op enkele aandachtspunten zoals de infrastructuur en de ondersteuning van de leerkrachten. Daarna bezochten ze verschillende afdelingen van de school en namen ze de tijd om een praatje te maken met verschillende leerlingen en leraars.

(BS/Belga)

Peeters en Crevits bezoeken scholengroep in Torhout in kader onderwijshervorming

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier