Paulusfeesten van start in Oostende

Redactie KW

In Oostende zijn de Paulusfeesten gestart. Het gratis stadsfestival is jaren geleden als een kleinschalig buurtfeestje begonnen maar de feesten blijven groeien. De zevendaagse is voor veel Oostendenaars de feestweek van het jaar. Maar de Paulusfeesten zijn meer dan sfeer en ambiance. Er zijn ook nog de tientallen concerten en straatanimatie.

Het is moeilijk om stil te blijven staan bij de muziek van Bazaar D’Orient. Dit groepje van straatmuzikanten is één van vele verrassingen waar de organisatoren graag mee uit pakken. Intussen geeft Hannelore Bedert het beste van zichzelf.

Met 135 optredens en acts bieden de Paulusfeesten voor elk wat wils. “Zelfs oudere mensen die geen fan zijn van steviger groepen die dat er graag bij omdat zij dan wel iets anders meepikken. Je moet het hart winnen van iedereen die met de Paulusfeesten in aanmerking komt”, zegt organisator Joris Pollet.

De organisatoren slagen er elke keer weer in om een gratis festival aan te bieden. Je moet rekenen op een half miljoen euro om de Paulusfeesten te organiseren. Een klein deel daarvan komt uit subsidie en sponsoring en de rest uit de drankenverkoop. “Dagelijks worden wel zo’n 26 tot 32 vaten leeggemaakt. Ik heb gehoord dat over heel de feestperiode meer dan 800 vaten verkocht waren”, zegt biertapper Dries Vanbillemont.

Een extra grote feesttent tegen de regen moet bijdragen aan het comfort. Want echte Oostendenaars willen dit volksfeest niet missen.

De Paulusfeetsen draaien dit jaar voor een deel op groene energie. Daar is een project aan gekoppeld van jonge kunstenaars over het milieu en ecologie. De Paulusfeesten lopen nog tot 16 augustus. (BV/SG)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Paulusfeesten van start in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier