Paula wil na 70 jaar nog niet stoppen met authentieke dorpswinkel

Redactie KW

Paula Ceulenaere uit Veurne staat al 70 jaar achter de toonbank van haar dorpswinkeltje. Meer dan 85 is ze intussen, maar aan stoppen denkt ze lang nog niet. Het contact met de, heel vaak internationale, klanten is haar lange leven.

In dorpswinkel Bij Paula in het centrum van Beauvoorde is de tijd stil blijven staan: handgeschreven prijskaartjes, een antieke weegschaal en een interieur dat er nog precies hetzelfde uitziet als zeventig jaar geleden. Paula Ceulenaere ging tot haar veertiende naar school en hielp daarna in het winkeltje van haar oom en tante.

In 1950 nam ze dan het dorpswinkeltje over. Wat begon als een tijdelijke oplossing is haar levenswerk geworden. Nooit gaat Paula met vakantie en zelfs over de middag is het winketje open.

Omschakeling naar euro

In haar jarenlange carrière zag Paula veel veranderen; de opkomst van de warenhuizen, de steeds strengere wetten en de omschakeling naar de euro. Maar niets kon haar beletten om voort te doen.

Paula heeft drie kinderen, maar geen enkele van hen – zelf intussen ook al op pensioengerechtigde leeftijd – zag het ooit zitten om het winkeltje over te nemen.

(tn/jv)

Een portret van Paula en haar winkeltje zie je vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier