Paul Schaeck brengt nieuwjaarsgeschenk voor retrofietsliefhebbers op de markt

Redactie KW

Paul Schaek uit de Vrijboomstraat pakt uit met een kalender voor liefhebbers van retrofietsen. „De kalender bevat twaalf prachtige beelden van oude fietsen in de kunst en vermeldt de vier belangrijkste meetings voor liefhebbers van retrofietsen in Europa”, vertelt Paul Schaek.

Paul Schaek is zelf een liefhebber van oude fietsen. Hij verzorgt de public relations voor de vereniging Onvergetelijke Retrofietsers Ettelgem. Die vereniging organiseerde vorig jaar nog een Fietshappening waarop meer dan 150 deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland en Frankrijk met hun oude fietsen paraat waren.

„Onze activiteiten vloeien voort uit het Velogebeuren dat wijlen Eric Delanghe bijna 20 jaar geleden opstartte. Die organisatie wilde de oude fiets weer tot leven brengen en kenbaar maken aan het brede publiek. Na zijn overlijden hebben enkele mensen beslist om Erics werk verder te zetten onder de vorm van een Internationaal Fietsgebeuren. Eric Desmet, Ria Dely, Linda Roose, Hugo Vermeulen, Roger en Magda Dumon, Dirk Van Luchem, Sabrina Cantré en ikzelf maken van dit Fietsgebeuren jaarlijks een voltreffer.”

Geschenk

„Deze kalender is bedoeld om liefhebbers van retrofietsen een mooi nieuwjaarsgeschenk aan te bieden. Ik heb de kalender volledig zelf gemaakt. De kalender toont twaalf prachtige beelden van oude fietsen in de kunst. Op de maanden februari, mei, juli en september worden bovendien de vier belangrijkste meetings van Europa bijgevoegd met adres- en internettoestanden. Ook is er een adressenpagina met de voornaamste clubs uit heel de wereld en een extra pagina met alle retrofietsgebeurtenissen in België. Alles is samen gebracht in een handig omgekeerd cd-doosje dat als staander op je bureau of kast kan worden geplaatst”, legt Paul uit.

Oplage beperkt
Hij beklemtoont dat dit geen commercieel product is. „De oplage is beperkt tot 200 stuks. Deze kalender is enkel bedoeld om mijn enorm gamma aan foto’s, tekeningen en schilderijen, die ik digitaal bezit, aan de mensen te tonen en om onze fietshappening in juli nog aan een breder publiek kenbaar te maken”, aldus Paul.
Hij kijkt nu al uit naar het wereldkampioenschap International Veteran Cycle Association dat zijn vereniging in 2012 in Gent organiseert. De eerstvolgende activiteit van de club is de RetroSmoefelTocht die eind april volgend jaar plaats vindt.(MME)

De kalender kost 5 euro (of 7 euro inclusief verzendingskosten) en is verkrijgbaar via paul@printscreen.?be of 0495 82 71 31. Meer info: www.print-screen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier