Paul Lewille al 70 jaar actief bij stadsharmonie

Redactie KW

70 jaar muzikant bij dezelfde harmonie. Het is niet iedereen gegeven, maar wel de 86-jarige Paul Lewille uit Roeselare. Al zeven decennia lang speelt hij mee in de stadsharmonie. Eerst trompet, later bariton. Met een erestoet door de straten van de stad heeft de muziekvereniging de jubilaris gelauwerd voor zijn inzet.

De stadsharmonie is fier op haar jubilaris en dat zal heel Roeselare geweten hebben. In optocht trekt het muziekkorps naar het appartement van de 86-jarige Paul Lewille. Want het is vrij uniek dat iemand 70 jaar lid is van een vereniging.

Paul Lewille en zijn vrouw zijn aangenaam verrast met het muzikale eerbetoon. Paul kreeg de smaak voor muziek te pakken in zijn collegetijd. In 1938 werd hij lid van de stadsharmonie. Na een succesvol toegangsexamen. En vanaf toen heeft hij bijna geen enkele repetitie gemist.

In 70 jaar heeft Paul Lewille de muziekvereniging zien groeien en evolueren. Muzikanten en dirigenten zijn gekomen en gegaan. Dat de harmonie nu weer nogal wat jonge muzikanten in zijn rangen heeft, vindt Paul een goede zaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier