Paul Dendooven wil wereldrecord met 700 motorhomes

Redactie KW

De Oostendse firma Urbano viert dit weekend zijn 30ste verjaardag met een tweedaagse. Hoogtepunt moet een parade met 700 motorhomes worden, wat goed zou zijn voor een nieuw wereldrecord. “Maar met onze actie willen we vooral het gebrek aan aangepaste parkeerplaatsen aanklagen”, verklapt uitbater Paul Dendooven.

„Ter gelegenheid van onze 30ste verjaardag willen we de aandacht vestigen op de problematiek van het gebrek aan aangepaste parkingplaatsen voorzien voor motorhomes. Niet met een betoging, maar met een wereldrecordpoging !”, lacht Paul. Urbano hoopt op 20 en 21 maart minstens 673 motorhomes te mogen ontvangen op de grote parking achter de ex-Oostendse Hallen. „Bedoeling is het bestaande wereldrecord van 672 mobilhomes (op naam van de Italiaanse Camper Club La Granda) te verbeteren tijdens een rondrit op zondagnamiddag”, aldus Paul.

Feest!

„Ook de rest van de tweedaagse mag er zijn, met demonstraties en animatie voor jong en minder jong. De bekende marathonloper Stefaan Engels – die dit jaar dagelijks een marathon wil lopen – zal zowel op zaterdag (om 12 uur) en op zondag (om 13 uur) in Oostende zijn dagelijkse kilometers lopen. Op zaterdagavond zijn er optredens en op zondagmorgen worden gratis boterkoeken uitgedeeld in de motorhomes. ‘s Middags is er ook nog een barbecue en om 14 uur wordt het startsein gegeven van de parade !”

(FRO voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 19 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier