Paul Breyne wordt na zijn gouverneurschap Commissaris-generaal van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in België

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Ministerraad heeft vandaag Paul Breyne (64) aangewezen als Commissaris-generaal van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in België. Hij zal zijn nieuwe functie opnemen na het beëindigen van zijn ambt als provinciegouverneur, in januari volgend jaar.

Op 15 oktober 2014 zal een nationale herdenkingsceremonie worden georganiseerd in aanwezigheid van de staats- en regeringsleiders van de betrokken landen. De evenementen zullen plaatsvinden in Brussel, Ieper en Luik. Tussen 2014 en 2018 zullen ook allerhande culturele, artistieke, historische en wetenschappelijke evenementen worden opgezet. Een meerjarig programma wordt op federaal niveau uitgewerkt, in samenwerking met de gewesten, de gemeenschappen en de buurlanden.

Een organisatiecomité zal de voorbereiding leiden en twee werkgroepen overkoepelen : een voor de nationale herdenkingsceremonie en een andere voor het meerjarige programma. Paul Breyne zal dit comité voorzitten. De FOD Kanselarij van de Eerste Minister staat in voor het secretariaat. (JRE)

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 11 november 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier