Paul Boerjan, pionier van het Plattelandstoerisme en gewezen baas van Westtoer, is overleden

Redactie KW

In Varsenare is vrijdag Paul Boerjan overleden. Hij was de eerste gedelegeerd bestuurder van Westtoer en de man die het plattelandstoerisme in Vlaanderen introduceerde.

Paul Boerjan werd 69 en was al enkele jaren met pensioen, maar hij bleef gedreven alles wat met toerisme en West-Vlaanderen te maken had, volgen. Dat bleek nog in 2010 toen hij laureaat werd van de Fernand Peutemanprijs. Hij kreeg toen de Carrièreprijs.

Paul Boerjan is van origine eigenlijk een economist, of beter een econometrist. Hij was ooit een studiegenoot van Jean-Pierre Van Rossem.

Voor hij bij Westtoer als eerste gedelegeerd bestuurder aan de slag ging, was hij o.a. stafmedewerker bij het West-Vlaams Economisch Studiebureau. Hij was ook een tijdlang docent statistiek, marktonderzoek en toerismemarketing aan de KHBO en aan diverse andere hogescholen.

Voor hij het toeristisch beleid in West-Vlaanderen een nieuw elan gaf, werkte hij als consultant voor diverse overheden, verenigingen en toeristische groeperingen in binnen- en buitenland.

Maar in onze provincie zou hij vooral naam maken als de man die het plattelandstoerisme introduceerde en ontwikkelde en die het toeristische-recreatief beleid grondig vernieuwde.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier