Patrick Moenaert voorzitter Raad van Bestuur Promotie Binnenvaart

Redactie KW

Patrick Moenaert wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Promotie Binnenvaart Vlaanderen.

Dat laat Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits weten. Moenaert is unaniem benoemd door de raad van bestuur. Hij volgt Filip Martens op die deze functie vanaf 1992 heeft vervuld. Filip Martens is een kleine twee jaar geleden overleden. Hij was de CEO van C-Power.

Promotie Binnenvaart Vlaanderen (PBV) is een zelfstandige non-profitorganisatie. De vereniging werd opgericht in 1992 en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. De organisatie heeft 3 opdrachten : het commercieel gebruik van de waterweg, recreatie op rivieren en kanalen en Shortsea shipping.

Patrick Moenaert (1949) behaalde zijn masterdiploma politieke en sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1979 startte hij zijn politieke carrière als kabinetssecretaris van minister Daniël Coens. In 1982 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid in Brugge. Voorzitter van het OCMW van Brugge werd hij in 1988. In 1995 werd hij benoemd tot burgemeester van Brugge , een functies die hij bleef uitoefenen tot eind 2012.

Patrick Moenaert: “Ik ben enthousiast om mijn nieuwe taak op te nemen, om met Promotie Binnenvaart Vlaanderen de inspanningen om de binnenvaart te promoten verder te zetten. Het is mijn ambitie ook voor de uitdagingen van de binnenvaart van vandaag, samen met de sector sterke antwoorden te zoeken en te formuleren.”

Vlaams minister Hilde Crevits: “De jarenlange ervaring van Patrick Moenaert op allerlei terreinen zullen ongetwijfeld bijdragen tot een voortzetting van het succes van Promotie Binnenvaart Vlaanderen. Op dit belangrijke kruispunt voor de vereniging krijgt Patrick Moenaert het volledige vertrouwen van de raad van bestuur van Promotie Binnenvaart Vlaanderen. Hij krijgt de taak om ook in economisch moeilijke tijden de belangen van de binnenvaart goed te verzorgen en om mee te werken aan een duurzame mobiliteit.”

Minister-president Kris Peeters: “Als Vlaams minister bevoegd voor economie hecht ik veel belang aan Promotie Binnenvaart als een organisatie van gebruikers van de binnenwateren. Dit zowel voor de milieuvriendelijke en goedkope belevering van onze bedrijven, als voor de ontwikkeling van recreatie op het water. Met Patrick Moenaert beschikt de organisatie nu over een voorzitter die, vanuit zijn rijke ervaring, samen met de private ondernemers beide aspecten van onze binnenwateren zal helpen ontwikkelen.”

(ABO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier