Patrick Moenaert gehuldigd voor vijftien jaar burgemeester, nu al kandidaat-opvolgers

Redactie KW

In Brugge is Patrick Moenaert gehuldigd omdat hij vijftien jaar burgemeester is in zijn stad. De voorbije week kondigde Moenaert aan dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 geen kandidaat-burgemeester meer is. Nu al rijst de vraag wie CD&V dan naar voor zal schuiven.

“Ik denk dat het belangrijk is dat na achttien jaar Patrick Moenaert een continuïteit gewaarborgd blijft,” zegt gedeputeerde Dirk De fauw. “En we willen duidelijk stellen als partij dater na Moenaert geen zwart gat valt, maar dat de opvolging klaar staat.”

En aan die opvolging is al gedacht. In de wandelgangen wordt al een tijdje gedeputeerde Dirk De fauw genoemd.

“Die fractie, Brugge leiden is een boeiende zaak. En daarom ook stel ik duidelijk: als de partij en de bevolking dat wensen, ben ik bereid dat te doen.”

Maar De fauw is niet de enige die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. Ex-journalist Pol Van Den Driessche, nu senator, ziet de job van burgemeester wel zitten.

“Als ik mij niet vergis, de tweede zondag van oktober in 2012 zijn er verkiezingen, moet de kiezer zich uitspreken,” zegt Van Den Driessche. “En ja, ik heb amibitie, maar in twee jaar kan er veel gebeuren. Ik moet weer federaal parlementslid worden. Maar ik wil een rol spelen voor Brugge, gemeenteraadslid, schepen en waarom niet: burgemeester. Uiteindelijk beslist de kiezer. Dus we zien wel welke partij de sterkste is, en wie daar een rol gaat spelen.”

Klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier