Patrick Lefevere krijgt gelijk in rechtszaak tegen HLN

Redactie KW

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft op 15 oktober beslist dat drie medewerkers van de krant Het Laatste Nieuws samen een schadevergoeding van 500.000 euro met rente moeten betalen aan onder meer Quick.Step-manager Patrick Lefevere. Dat meldt de advocaat van Lefevere, meester Chris Declerck, die het vonnis pas vrijdag ontving, aan persagentschap Belga.

De veroordeelden zijn Maarten Michielssens, Leopold Daenen en Frank Depoorter. Aan de bvba Esperanza, de vennootschap die het Quick.Step-team onder zijn vleugels heeft, en alle renners van het Quick.Step-team 2007 moet het drietal eveneens 1 euro morele schade, met rente, betalen.

“Het vonnis van 73 bladzijden heeft betrekking op de lasterlijke campagne die ‘Het Laatste Nieuws’ in het bijzonder op 23 en 24 januari 2007 bladzijdenlang publiceerde onder de schreeuwerige titel ‘Patrick Lefevere: 30 jaar doping'”, stelt de advocaat.

De artikels hadden onder meer tot gevolg dat een nieuwe hoofdsponsor voor de wielerploeg, Franke, afhaakte.

De vordering tegen Christian Van Thillo, de verantwoordelijke uitgever van de krant, en tegen de nv Persgroep Publishing, werd afgewezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier