Patrick Deldaele wint Prijs Van Wonterghem-De Brabandere in Ieper

Redactie KW

Patrick Deldaele krijgt de Prijs Van Wonterghem-De Brabandere (12.500 euro) voor het bevorderen en toegankelijk maken van het cultureel erfgoed van Ieper en het integreren van vrijwilligers in het sociaal cultureel leven.

Vandaag maakte het Fonds Van Wonterghem-De Brabandere, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, zijn elfde laureaat bekend. Het Fonds bekroont elk jaar een persoon die op het vlak van filantropie verdienstelijk werk heeft geleverd in de regio Ieper. Dit engagement kan diverse vormen aannemen: inzet voor cultuur en erfgoed, natuur en milieu, voor mindervaliden, kansarmen, … .

Nocturnes

De Prijs 2011 gaat naar Patrick Deldaele voor het jarenlang bevorderen en toegankelijk maken van het cultureel-historisch erfgoed van Ieper. Hij is medeoprichter en voormalig voorzitter van de vzw Nocturnes. Die vzw organiseert sinds 1995 theaterwandelingen langsheen het rijke Ieperse patrimonium en trekt hiermee elk jaar duizenden bezoekers. Dat succes zorgde mee voor de realisatie van een aantal projecten zoals de Vestingsroute of de renovatie van het Kruitmagazijn.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier