Patrick Degroote (N-VA) trekt van leer tegen nieuwe regeling voor containerparken

Redactie KW

Na één jaar werking van de Oostkampse diftar-containerparken werd een eenduidig huisreglement ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Gemeenteraadslid Patrick Degroote (N-VA) is niet te spreken over dat nieuwe reglement en trekt fel van leer tegen de vastgelegde bepalingen. „Pure kolder”, vindt hij.

Zo is het bijvoorbeeld toegestaan om twee tuinafvalzakken van een buur of familielid mee te brengen, op voorwaarde dat de persoon in kwestie, of zijn identiteitskaart wordt meegebracht.

„Het is net Oostkamp kerremesse : aan het eerste molentje rechts”, klinkt het verontwaardigd aan N-VA-zijde. „Dit reglement is er over, net een kolderbrigade ! De gemeente gebruikt het principe van ‘de vervuiler betaalt’ om alsmaar meer kosten door te rekenen naar de burger”, reageert Patrick Degroote (N-VA).

Milieubelasting

„Bouwafval naar het containerpark brengen is onbetaalbaar, zodat mensen een container moeten huren. De kostprijs voor tuinafval dwingt sommigen tot de aankoop van een hakselaar en de vroegere huisvuilbelasting werd via een technisch snufje omgetoverd tot een milieubelasting, die toch 55 euro bedraagt”, aldus Degroote.

N-VA pleit dan ook voor de afschaffing van die belasting, omdat de containerparken al betalend zijn. Daarbij merkt Degroote op, dat de prijs van de bruine huisvuilzakken met 10 cent verhoogd werd. „Ten slotte weet ik zelfs niet of je je wettelijk mag aanmelden met de identiteitskaart van een ander”, oppert hij nog. (Sandra Wybo)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 26 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier