Patiënt zwaar verbrand na brand in ziekenhuis Veurne

Redactie KW

-UPDATE -De brand in het Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne van woensdagavond is ontstaan nadat de patiënt een sigaret rookte. Dat blijkt uit de eerste conclusies van de branddeskundige, meldt het parket van Veurne. De patiënt, een 59-jarige man, was woensdag nog maar pas geopereerd. Vermoedelijk stak hij in verwarde toestand na de narcose een sigaret op. De matras vatte daarop vuur en de patiënt liep tweede- en derdegraads brandwonden op. Het slachtoffer werd naar een brandwondencentrum overgebracht. Zijn toestand is volgens het parket intussen gestabiliseerd.

De brand ontstond gisteravond op een kamer van het AZ Sint-Augustinus Veurne, op het einde van de gang waar vooral patiënten na een chirurgische ingreep verpleegd worden. Er was ook een hevige rookontwikkeling. Het verplegend personeel evacueerde een 30-tal patiënten, waarvan een aantal bedlegerig waren, naar de cafetaria.

De brandweer had de situatie vrij snel onder controle. Met rookafzuigers werden de gangen vrijgemaakt van rook. De patiënten konden nog dezelfde nacht terug naar hun kamer.

De 59-jarige man uit de uitgebrande kamer raakte zwaar verbrand en werd overgebracht naar een gespecialiseerd brandwondencentrum. De overige patiënten van de derde verdieping werden gecontroleerd op rookintoxicatie.

(JTV/Belga)

Patiënt zwaar verbrand na brand in ziekenhuis Veurne

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Meer vanavond in het Focus-nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier