Patiënt valt uit raam ziekenhuis in Menen

Redactie KW

(UPDATE 2) Een 49-jarige patiënt is zaterdagnamiddag uit een raam op de tweede verdieping van het H.Hartziekenhuis in Menen gevallen. De man is zwaar gewond. Het is de tweede valpartij in een paar maanden tijd in het ziekenhuis. De vorige liep fataal af.

De patiënt kon het venster -dat op slot was- opentrekken, en was op de vensterbank geklommen. Twee verplegers wilden de man nog vastgrijpen, maar verloren de controle toen de man zich verzette. Hij viel van de tweede verdiepingen, en liep meerdere breuken op. Zijn toestand is wel stabiel.

Het is al de tweede valpartij uit een raam in het ziekenhuis in een paar maanden tijd in Menen. Eind februari kwam een man om het leven, nadat hij van op de derde verdieping uit het raam viel. De man was opgenomen in de afdeling geriatrie, waar oudere mensen worden verzorgd.

Op verschillende afdelingen van het ziekenhuis is er een beveiligingssysteem om patiënten die verward zijn tegen zichzelf te beschermen. Op enkele afdelingen gelden veiligheidsnormen. Er is controle op wie de afdeling binnen komt en verlaat. En ook de ramen moeten afgesloten zijn.

(KB/JV)

Meer in de nieuwsflash op Focus-WTV vanaf 18u30, en vrijdag in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier