Paters van abdij de Catsberg pakken uit met eigen trappistenbier

Redactie KW

Na de paters van West-Vleteren pakt nu ook de adbij van de Catsberg, net over de grens, uit met een eigen trappistenbier. Van echte concurrentie is geen sprake, want de trappist van de Catsberg draagt niet het officiële label van authentiek trappistenbier. Meer nog, het nieuwe bier wordt gebrouwen in de Belgische adbij van Chimay.

Vroeger werd in de abdij van de Catsberg wèl bier gebrouwen, maar de installaties werden in op het eind van de Eerste Wereldoorlog gebombardeerd. Een kleine 100 jaar later is er naast de kaas ook weer een eigen bier.

Wie denkt dat er met deze Franse ‘Mont Des Cats’ opeens acht trappistenbieren zijn, heeft het fout. Want het nieuwe amberkleurige adbijbier wordt gebrouwen binnen de muren van de Belgische abdij van Chimay, en draagt dan ook geen officieel trappistenlabel. De paters in West-Vleteren hoeven dus weinig te vrezen.

Voorlopig zal het Mont de Cats bier op kleine schaal worden gebrouwen. De verkoop gebeurt via de adbij zelf en enkele lokale distributeurs. Wie het wil gaan proeven moet dus naar Noord-Frankrijk.

(LDJ/JN/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier