Paters Redemptoristen verlaten Roeselare

Redactie KW

Begin februari volgend jaar, na een missie van 140 jaar, verlaten de Paters Redemptoristen Roeselare. Op zondag 18 januari wordt hun jubileum en het afscheid nog gevierd.

De eerste Paters Redemptoristen (de congregatie van de allerheiligste verlosser) kwamen op 30 oktober 1868 – precies 140 jaar geleden – in Roeselare aan. In de Sint-Alfonsusstraat werden een kerk en een klooster opgetrokken.

De Paterskerk groeide tot ver buiten Roeselare uit tot een begrip, niet het minst als biechtkerk. Naast het grote kerkbezoek was er heel wat belangstelling voor het retraitehuis, dat duizenden jongeren en volwassenen over de vloer kreeg.

Tien jaar geleden werd beslist om aan de kerk en het klooster een nieuwe bestemming te geven. Daaruit werd in 2001 De Bremstruik geboren : een onthaal-, vier- en leerhuis. Na het vertrek van de zeven resterende paters en broeders komt alles in handen van De Bremstruik, die de werking zal uitbreiden.

De nog resterende paters en broeders vertrekken in februari volgen jaar en zullen hun intrek in ‘t Pandje in Izegem nemen. De Paters Redemptoristen vieren hun 140-jarig jubileum, gekoppeld aan het afscheid van Roeselare, op zondag 18 januari om 15 uur. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier