Pater Martin Mvibudulu al 10 jaar aan de slag als priester in Oostende

Redactie KW

Tijdens een feestelijke eucharistieviering zondag in de Sint-Petrus en Pauluskerk viert Martin Mvibudulu Mavinga, kortweg pater Martin, zijn tienjarig priesterjubileum.

Martin Mvibudulu Mavinga is in Oostende bekend als pater Martin. “In 2000 leerde ik Nederlands in Leuven, daarna volgde een stageperiode in Kortrijk. Dit mondde uit in een wijding als diaken. Aansluitend mocht ik op de Sint-Petrus en Paulusparochie van Oostende als stagiair onder de vleugels van wijlen deken Jozef Dessein. Uiteindelijk werd ik op 23 februari 2003 priester gewijd in Kortrijk. Sindsdien ben ik ononderbroken aan de slag in Oostende.”

Muzikale viering

“Ik keer graag naar Kiphunzu terug, maar ik voel me hier goed in mijn huis in de Christinastraat. Al zijn er heel wat verschillen tussen Congo en Oostende. Behalve het klimaat schuilt het belangrijkste onderscheid in de manier en intensiteit van geloofsbeleving. In Vlaanderen wordt verwonderd gereageerd als je wekelijks naar de mis gaat, in Congo is het net andersom. Maar dit cultureel verschil hindert me niet om mijn werk te doen.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier